Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Arrivederci Roma! Roma-Panathinaikos 2-3

Τι κι αν η Ρόμα ήταν σε 20 αγώνες ανίκητη, τι κι αν βλέπει πρωτάθλημα στη χώρα της, τι κι αν υποτίθεται ότι ο Παναθηναϊκός είναι κατώτερος της, τι κι αν έπαιζε χωρίς τα αστέρια της στην επίθεση Totti και Toni! Veni Vidi Vici κυρίες και κύριοι!

1267135016_protopao_584x385_317x209

Ο Παναθηναϊκός σταμάτησε αυτό το τρελό σερί της ιτάλικής ομάδας μια βδομάδα ακριβώς νωρίτερα, ανατρέποντας επικά ένα σκόρ που τον ήθελε 2 φορές πίσω! Εκείνο το βράδυ 18 Φεβρουαρίου 2010 ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-2 τους Ρωμαίους, με τα γκόλ των 2 χρυσών αλλαγών, του Σαλπιγγίδη πρώτα και του Χριστοδουλόπουλου να ισοφαρίζουν σε 2 φορές πίσω σκορ και τον Τζιμπρίλαρο να δίνει τη χαριστική βολή στο 89’ με μία μαγική κεφαλιά, και ήταν ένα βήμα πριν την πρόκριση, όσο κι αν ο δρόμος έδειχνε δύσκολος μέσω της “Αιώνιας Πόλης” και του Σταδίου Ολύμπικο.

Σήμερα 25 Φεβρουαρίου ο Παναθηναϊκός  αντιμετόπιζε τη Ρόμα στην Ιταλία κι ακόμα κι ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος μάλλον δε περιμένε αυτή τη κατάληξη!Η ομάδα της Αθήνας μπήκε και άλωσε τη πόλη! Ακόμα κι αν βρέθηκε πίσω στο σκόρ από ένα τυχερό σχετικά γκόλ βολίδα του Ρίισε από φάουλ έξω από τη περιοχή, ο Παναθηναϊκός βρήκε το θάρρος να αντιμετωπίσει την κατάσταση που τον ήθελε ως το 40’ να χάνει την πρόκριση με αυτό το 1-0 υπέρ των Ιταλών.

Όλοι τότε λογάριαζαν πάλι χωρίς τον ξενοδόχο. Τα κολλητάρια Νίνης και Σισέ καθάρισαν μέσα σ’ενα 5λεπτο φωτιά το παιχνίδι και την πρόκριση! Πρώτα ο Σωτήρης με μια υπέροχη κίνηση μέσα στη περιοχή κέρδισε το πέναλντυ που εκτέλεσε ο Σισέ γράφοντας το 1-1. Τι κι αν έλεγε ο Νιόπλιας να κρατήσουμε το ‘’χι’’ για τα αποδυτήρια, ο “Ελ-Νίνιο” ήταν πάλι εκεί και με μία μαγική κίνηση έξω από την περιοχή ξεμαρκαρίστηκε, βρήκε χώρο και κεραυνοβόλησε τον Doni και το σκόρ έγραψε 1-2, τρελαίνοντας τους 6000+ φίλους των πρασίνων μέσα στο γήπεδο! Το ημίχρονο πλησίαζε προς το τέλος κι ο τεχνικός του τριφυλλιού φώναζε στους παίχτες να κρατήσουν αυτό το προβάδισμα μέχρι να βγούν οι καθυστερήσεις, αλλά δεν υπολόγισε τη μαγική ασσίστ που έβγαλε ο Νίνης (ΝΑΙ ΠΑΛΙ Ο “μικρός”) στον Σίσε που σε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα των ιταλών βρέθηκε να τον περνάει και να πλασάρει γραφοντας το ανεπανάληπτο 1-3! ΈΠΟΣ για τον ευρωπαίο πρεσβευτή της Ελλάδας.

d60d3a1b5e213cdafee7e53dc2119dae_L

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν το αναμενόμενο! Τρομερή πίεση από τους παίχτες της Ρόμα, που ωστόσο βρήκαν έναν Αλέξη Τζόρβα απέναντί τους που ήταν εκεί όποτε χρειαζόταν κι είχε κατεβάσει ρολά. Στο 67’ κατάφερε να μειώσει η Ρόμα με τον αρχηγό της De Rossi που σε μια φοβερή απόκρουση του Τζόρβα σε κεραυνό του Riise, πήρε την ασσίστ και την έκανε γκόλ μιας και κανένας παίχτης των πρασίνων δεν ήταν εκεί για να ακολουθήσει. Όπως και νά’χει δεν ήταν αρκετό αυτό το γκόλ για να πάρει την πρόκριση στους 16 του Europa League από τον Παναθηναϊκό. Ήδη ο κόσμος των Ρωμαίων είχε αρχίσει να αποχωρεί από το στάδιο, ενώ οι φίλου του Παναθηναϊκού έστηναν χορό στις κερκίδες.

Το παιχνίδι έφτασε στη λήξη του και με το σφύριγμα του διαιτητή ο Παναθηναϊκός ήταν στους 16 νικόντας τη Ρόμα και στα 2 παιχνίδια με το ίδιο σκόρ! Οι παίχτες πήγαν αμέσως να χαιρετήσουν με το καθιερωμένο ΟΛΕ τους φίλους τους στις κερκίδες και έφυγαν για να προλάβουν την πτήση που θα τους φέρει θριαμβευτές πίσω στην Ελλάδα!

Πάντως σε κάτι ψιλοτσαμπουκάδες που έγιναν μέσα στο παιχνίδι, χρειαζόμασταν έναν Che-Pablo-Garcia να τους χαλάσει λίγο την κόμμη, τους παλιόμακαρονάδες! χαχα! Σε όλα μέσα φέτος ο Παναθηναϊκός και όλα ανοιχτά για τη συνέχεια, αν και βέβαια αν συνεχίσει τέτοιες εμφανίσεις η ομάδα μπορεί να τά’χει κι όλα! ΠΑΟ ΜΟΝΟ ΕΣΥ λοιπόν και χαριζέ μας πάντα τέτοιες συγκινήσεις…

ΚΑΙ… Αμβούργο σου ερχόμαστεεεεεεεεε!! Ο Σισέ δείχνει το δρόμοοοοοοοοοοο :))

1267134215_468518_250x

5 σχόλια:

  1. Σας ευχαριστούμε! Και πάντα τέτοια το παιδί! Και στην Ελλάδα να βγάζει παίχτες τέτοιους επιτελούς! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1)as ksanaexei pireto o karagkounis..pls pls pls!
    2)dn xreiazomaste ton "pablo sou" giati poli apla itan ekei o leto pou pigaine k exone tsampouka k trampukismo analogo me tin kini mas fili!axaxaxaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. hahahhahahha! swsto ki auto! alla argentinos ki autos ti perimenoume :P 3ylooo 3ylooo xD

    ΑπάντησηΔιαγραφή