Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Οι 5 Καλύτεροι ΚΑΚΟΙ όλων των εποχών

l_2f25e781929a6314790adcaa7fb952b7

Ναι ο τίτλος μπορεί να φαίνεται κάπως αντιφατικός, αλλά πρόκειται να δούμε παρακάτω τους 5 κακούς του σινεμά που θεωρούνται οι καλύτεροι στο ‘’είδος’’ τους. Ας μη τα πολυλογώ κι ας ξεκινήσουμε την αντίστροφη παρουσίαση τους, από το νούμερο 5 στο νούμερο 1 κακό χαρακτήρα όλων των εποχών. Απλά πάρτε μια βαθιά ανάσα γιατί έχουμε να πούμε πολλά παρακάτω και χρειάζεται χρόνο, διάθεση και κουράγιο για να φτάσουμε στο τέλος του άρθρου. :) Have fun…

5- Freddy Krueger

080610hat02.jpgΟ Freddy krueger είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας γνωστός από την ταινία τρόμου “Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες” -A Nightmare on Elm Street (1984), όπου έκανε την πρώτη του εμφάνιση για να ακολουθήσει μια σειρά ταινιών στη συνέχεια.  Εκεί έμπαινε στα όνειρα των παιδιών και τα έκανε εφιάλτες χρησιμοποιόντας ένα γάντι γεμάτο ξυράφια, όπου τα κυνήγαγε και τα σκότωνε  στα όνειρά τους, κι όπου τελικά το αποτέλεσμα ήταν θάνατος και στον πραγματικό κόσμο. Ωστόσο, κάθε φορά που έκανε την εμφανισή του στον πραγματικό κόσμο είχε κανονική ανθρώπινη δύναμη και ευαισθησία.

Δημιουργήθηκε από τον Wes Craven. Αναφέρει ότι έμπνευσή του ήταν κάτι ιστορίες για μια σειρά μυστιριοειδών θανάτων στο Λος Άντζελες, όπου άτομα μίλαγαν για επαναλαμβανόμενους εφιάλτες και που τελικά έχαναν τη ζωή τους σε  κατάσταση νάρκης. Αρχική σκέψη ήταν ο χαρακτήρας να ήτανβιαστής παιδιών, όμως αντικαταστάθηκε με αυτόν που είναι γνωστός, λόγω φόβου για κατηγορίες από τις αρχές της Καλιφόρνια.

O Krueger είναι αθάνατος και  ξεχωρίζει λόγω του καμμένου προσώπου του, του ριγέ κόκκινου-πράσινου σκούρου πουλόβερ του και του χαρακτιριστικού του καφέ δερμάτινου γαντιού, ενισχυμένου με λεπίδες στα δάχτυλα.

Το περιοδικό Wizard τον τοποθέτησε στην 14η θέση των μεγαλύτερων κακών. Το βρετανικό κανάλι sky2 τον τοποθέτησε στην 8η θέση και το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Κινηματογράφου τον  βαθμολογόγησε στην 40η θέση για τα 100 χρόνια του ΑΙΚ.

Οι ταινίες που ακολούθησαν μετά την επιτυχία του πρώτου έργου:

4- Leatherface

Leatherface2O Leatherface είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας από την ταινία “Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι”- The Texas Chainsaw Massacre (1974). Εμφανίστηκε σε άλλες 6 ταινίες στη συνέχεια της πρώτης.

Φοράει μια μάσκα από ανθρώπινο δέρμα και αρέσκεται στις δολοφονίες και στον κανιβαλισμό. Συνήθως χρησιμοποιεί ένα αλυσοπρίονο για να τεμαχίζει τα θύματα του.  Ζεί  με μια φτωχή οικογένεια δολοφόνων και κανιβάλων, που συχνά του φέρονται και βίαια. Ο χαρακτήρας αυτός είναι εμπνευσμένος από έναν κατά συρροήν δολοφόνο από το Wisconsin τον Ed Gein, που όπως και ο Leatherface φόραγε μία “ανθρώπινη” μάσκα.

Διαφέρει από άλλους κακούς χαρακτήρες, γιατί δεν είναι τόσο σαδιστής ή διαβολικός, αλλά πνευματικά καθυστερημένος, γιαυτό και πάντα κάνει αυτό που η οικογένεια του του έλεγε.

Η οικογένεια του μάζευε τα κόκαλα από τα θύματα της για να κατασκευάζει το σπίτι της εσωτερικά. Ο Leatherface έχει κι έναν μεγαλύτερο αδερφό που είναι “σέφ” σ’ενα εστιατόριο-βενζινάδικο. Στην οικογένεια  Sawyer ακόμα ανήκουν άλλα 2 αδέρφια, η γιαγιά, ο παππούς κι ο πρόπαππους.

Ο Leatherface φορούσε 3 διαφορετικές μάσκες στην πρώτη ταινία: την "Killing Mask", την "Grandmother Mask" και την "Pretty Woman Mask". Αυτό συνέβαινε γιατί η κάθε μάσκα έδειχνε την διαφορετική του προσωπικότητα κάθε φορά. Κανονικά είναι ένας σιωπηλός χαρακτήρας, αφού πότέ δεν είχε διαλόγους, ωστόσο υπήρχαν φορές που έβγαζε κραυγές και περίεργους ήχους.

Οι ταινίες στις οποίες εμφανίστηκε είναι:

3- Hannibal Lecterhannibal_lecter-survey

Ένας χρόνια έγκλειστος ιδιοφυής καννίβαλος, ο ψυχίατρος Hannibal Lecter, παίρνει σάρκα και οστά στην μεγάλη οθόνη με τον  Antony Hopkins να κερδίζει διθυραμβικές κριτικές για το ρόλο του αυτό, παρά το ότι η εμφάνισή του στην ταινία “Η σιωπή των αμνών” (1991) είναι μόλις 16 λεπτά. Η ερμηνεία του κέρδισε το Όσκαρ Α’ αντρικού ρόλου και παραμένει ο μικρότερος Α’ Ρόλος στην ιστορία των Όσκαρ που κέρδισε το βραβείο.

Η πλοκή του έργου είναι ότι μια νεαρή μαθητευόμενη πράκτορας του FBI, η Clarice Starling, θα τον επισκεφθεί με σκοπό να του αποσπάσει πληροφορίες σχετικά με κάποιον κατ' εξακολούθηση δολοφόνο, ο οποίος έχει απαγάγει την κόρη μιας γερουσιαστού. Για να αποσπάσει όμως τις πληροφορίες που θέλει θα πρέπει να του ανοίξει τις πύλες της ψυχής της και να του μιλήσει για τη χειρότερη ανάμνηση των παιδικών της χρόνων.

Ένας φανταστικός χαρακτήρας κι αυτός που προέρχεται από μια σειρά βιβλίων του συγγραφέα Thomas Harris. Αν κι έχει δώσει αρκετές συνεντεύξεις, ποτέ δεν έχει διευκρινήσει από που εμπνεύστηκε το χαρακτήρα αυτό, αλλά σε ένα ντοκυμαντέρ για το Hannibal Rising, οι παραγωγοί έλεγαν ότι όλα προέρχονταν από κάτι φόνους που έιχε καλύψει ο Thomas ως αστυνομικός ανταποκριτής στις αρχές του 1960.

Εμφανισιακά ο Hannibal περιγράφεται ως ένας μικροκαμομένος και γλυκομίλητος άνθρωπος με αξιοπερίεργη μυική δύναμη στα χέρια. Τα μάτια του είναι ένα σκούρο καφέ που όμως στο φώς αντανακλούν κόκκινες ακτίδες.

Οι ταινίες στις οποίες έκανε την εμφάνιση του είναι:

2- Darth Vader

DarthVaderROTSV1Ο Darth Vader είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας του George Lucas στην σειρά ταινιών "Star Wars". Στην αρχική ταινία της πρώτης τριλογίας, ο χαρακτήρας απεικονίζεται ως τρομακτικός Σκοτεινός Άρχοντας των Sith, που επιβάλλει με ωμή βία τη θέληση και τους κανόνες της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας στο γαλαξία.

Ο Darth Vader είχε γεννηθεί με το όνομα Anakin Skywalker, αρχικά μαθητευόμενος Jedi στο πλευρό του δασκάλου του Obi-Whan-Kenobi. Στη συνέχεια, έγινε μαθητευόμενος του άρχοντα των Sith Darth Sidious/Palpatine και υιοθέτησε αυτό το όνομα, χρησιμοποιώντας τη Σκοτεινή Πλευρά της Δύναμης για να συνεχίσει την καταδίωξη των εναπομείναντων Jedi και των Επαναστατών.

Στα επεισόδια IV και V, εμφανίζεται να είναι ο κεντρικός και εικονικός κακός. Εντούτοις, έρχεται η λύτρωσή του στο τέλος του μεγάλου περιπετειώδους μυθιστορήματος στο επεισόδιο VI, όταν αποκαλύπτεται ότι ο Vader είναι αληθινά ο τραγικός ήρωας και των έξι ταινιών, χρησιμοποιημένος από τον αληθινό κακό, τον Palpatine.Ο Vader επίσης σώζει τον γιό του Luke Skywalker στο επεισόδειο VI από τα χέρια τουPalpatine.

Ο Νταρθ Βέιντερ είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες "κακών" στην ιστορία του κινηματογράφου, γιαυτό και κατατάχτηκε Τρίτος στον κατάλογο "100 Heroes and Villains" του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου.

Εμφάνιση στις ταινίες:

  • Star Wars Episode I : The Phantom Menace
  • Star Wars Episode II : Attack Of The Clones
  • Star Wars Episode III :Revenge Of The Sith
  • Star Wars Episode IV : A New Hope
  • Star Wars Episode V : The Empire Strikes Back
  • Star Wars Episode VI : Return Of The Jedi

Καιιιιι στο νούμερο ΈΝΑΑΑΑ, ο ΈΝΑΣ, ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ, ο ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΟΟΟΣΣΣΣΣ JOKERRRR

1- Joker

heath-ledger-joker-batman {παραθέτω τον Heath Ledger ως Joker γιατί για μένα ήταν η καλύτερη ερμηνεία που μπορούσε να υπάρξει… RIP Heath :( }

Ο πιο διαβολικός, διαταραγμένος, τρελός και ψυχοτικός comic book κακός. Ο Joker αποτελεί τον πρωταρχικό αντίπαλο του Batman. Είναι το ακριβώς αντίθετό του σε όλα, όπως σ την εμφάνιση ( Ο Batman είναι ένας μυώδης ψηλός άντρας, ενώ ο Joker ένας μετρίου ύψους και λεπτός) . Βλέπει το φόνο ως άθλημα και δε διστάζει να παίξει με το “παιχνίδι” του πριν φτάσει να το “καταβροχθίσει”, ακόμα κι αν πρόκειται για τους ανθρώπους που έχει προσλάβει για να δουλεύουν γιαυτόν. Όσο εκφοβιστική κι αν είναι η ψυχωτική του αυτή εικόνα, δε σταματάει να χειραγωγεί ορδές ανθρώπων και να τους φέρνει στο πλευρό του, παρά την μανιακή του τρέλα.

Ο Joker προτιμάει ανοιχτά και φωτεινά χρώματα, όπως μοβ και πράσινο, στην εμφάνιση του σε αντίθεση με τα σκούρα που επιλέγει ο αντίπαλος του έτσι ώστε να προκαλεί φόβο στους εγκληματίες. Ως κύριο χαρακτηριστικό του όμως είναι το πρόσωπό του που είναι μια μορφή κλόουν, η προέλευση της οποίας διαφέρει κάθε φορά, καθώς επίσης και τα πράσινα μαλλιά του και το κόκκινο κραγιό, που συμπληρώνουν την εικόνα ενός ψυχοτικού κλόουν.

Οι μέθοδοί του είναι απρόβλεπτοι και μη υπολογίσημοι από πριν. Κάνει πράγματα με βάση τη δική του τρελή “λογική” και δεν κυνηγάει τα λεφτά ως έπαθλο. Αυτό που επιθυμεί είναι η κυριαρχία του χάους στην πόλη Gotham και η πλήρης αναρχία. Είναι πανέξυπνος και είναι το πιο επικίνδυνο όπλο απέναντι στον Batman, την αστυνομία και τις Αρχές. Συχνά έχει πιαστεί με σκοπό να σοφρονιστεί, αλλά πάντα καταφέρνει να ξεφεύγει παίζοντας επιδέξια με το  μυαλό όλων.

Ο Batman προτιμάει να μένει στη σκιά, ενώ ο Joker στο προσκήνιο και στα φώτα, ώστε να μπορεί να ελέγχει τη μάζα. Παρόλο που αποτελεί τη Νέμεσις του Batman, πάντα έτρεφε ένα σεβασμό προς το πρόσωπό του. Και όπως λέει κι ο Joker “This is what happens when an unstoppable force meets an immovable object.”

Ο Joker παραμένει ο πιο τρομαχτικός και πιο έξυπνος χαρακτήρας κακού σε όλη την ιστορία των comic book και του Κινηματογράφου.

Ενσαρκώθηκε το 1989 από τον Jack Nicholson και από τον  Heath Ledger στην ταινία “The Dark Knight” το 2008. Για τον ρόλο αυτό ο Ledger κέρδισε το Όσκαρ Α’ Αντρικού Ρόλου, ένα βραβείο που δε μπόρεσε ποτέ να παραλάβει ο ίδιος.

6 σχόλια:

  1. fovero apla foveroooo!!!!! Pragmatika den to iksera gia ton tzoker... Alla apisteutoo...!!!! :D :D :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Joker κι ο Vader είναι οι αγαπημένοι μας!! και δικαίως είναι στις πρώτες θέσεις :P χεχεχεχ!! μου βγήκε το λάδι να το γράψω!! ευχαριστώώώ λοιπόν :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφήνω κι εγώ τώρα το σχόλιο μου, παρόλο που το είχα διαβάσει από όταν γράφτηκε το post.

    Προσωπικά ντρέπομαι διότι δεν έχω δει καμιά από τις ταινίες (εκτός από Batman), παρόλο που τις έχω στο pc. Θα τις προγραμματίσω για το άμεσο μέλλον όμως :)

    Πολύ ωραίο post Κατ μου, με πολλές πληροφορίες! Μπράβο και ευχαριστούμε :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να'σαι καλά TwistedTool μου!! χαίρομαι που κατάφερα να δώσω τόσες πληροφορίες τελικά!! και αναμένω να δεις και τις ταινίες τώρα και να μιλήσουμε και πάνω σ'αυτές!! χεχεχ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. nai,ok..niwthw perifanos loipon pou exw dei tous 4 aptous 5..o freddy mou diafeugei,alla pou tha paei..kai fysika,tromeros hannibal,anepanaliptos hopkins

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. eee mhn ton xaseis ki esy :P
    des ton kai ton Krueger einai klassikos hehehhe

    ΑπάντησηΔιαγραφή