Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

New American TV-Series On My List

 

Ο μήνας Σεπτέμβρης, εκτός από την αρχή του Φθινοπώρου, δηλώνει και την αρχή νέας τηλεοπτικής σεζόν και μιας και η ελληνική τηλεόραση δεν έχει τίποτα να προτίνει αξιόλογο, εκτός ελαχίστων σειρών για φέτος, περνάμε αυτομάτως στο διεθνή χώρο και πιο συγκεκριμένα στην πηγή των tv-series, τη “φτωχομάνα” America.

Στην ως τώρα λίστα μου αμερικάνικων σειρών που παρακολουθω βρίσκονται οι εξής: Gossip Girl, House MD, HIMYM, Glee, Criminal Minds, The Big Bang Theory, Fringe, Supernatural. Αυτόν τον Σεπτέμβρη όμως προστέθηκαν κι άλλες 4, που με το πρώτο επεισόδιο που είδα φάνηκαν αρκετά ενδιαφέρουσες. 2 remake και 2 νέες παραγωγές.

Σας στις παρουσιάζω λοιπόν:

ΝΙΚΙΤΑ

Πρόκειται για το πρώτο από τα 2 remake. Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε 9 Σεπτέμβρη 2010.

Η ιστορία έχει να κάνει με μια μυστική οργάνωση γνωστή ως DIVISION, η οποία στοχεύει σε νεαρά παιδιά με προβληματικό παρελθόν (κάποιο ποινικό μητρώο) , διαγράφει την παλιά τους ζωή και τα εκπαιδεύει για να γίνουν κατάσκοποι και εκτελεστές. Η Νικίτα είναι η πρώτη που καταφέρνει να αποδράσει από αυτή την οργάνωση και υπόσχεται να την καταστρέψει. Ο Μάικλ, στέλεχος της DIVISION, έχοντας εκπαιδεύσει την Νικίτα, διατάζεται από το αφεντικό του Πέρσι να την βγάλει από τη μέση. Παράλληλα, η DIVISION συνεχίζει να εκπαιδεύει νέους, με τελευταία προσθήκη την Άλεξ.

Είναι μια σειρά δράσης, που σου κρατάει το ενδιαφέρον από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο. Είδα τα 3 πρώτα επς και τη συστήνω ανεπιφύλακτα, σε όσους αρέσει αυτό το είδος.

Προβάλλεται κάθε Πέμπτη από το κανάλι CWTV.

 

HAWAII 5-0

Το δεύτερο remake. Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε 20 Σεπτεμβρίου 2010.

Εξελίσσεται φυσικά στην Χαβάη κι αυτή η αστυνομική σειρά είναι ένα remake της αντίστοιχης, ομώνυμης σειράς, που προβλήθηκε από το CBS, μεταξύ του 1968 και 1980. Η σειρά εστιάζει σε μια ειδική αστυνομική μονάδα, η οποία  καταπολεμά το έγκλημα στην Hawaii. Οι βασικοί χαρακτήρες είναι οι: Steve McGarrett, Danny “Danno” Williams και Chin Ho Kelly.

Το πρώτο επεισόδιο που είδα ήταν πολύ καλό. Για την Χαβάη μιλάμε εξάλλου. Θάλασσα, ήλιος, παραλίες, σέρφ και μέσα σε όλα αυτά δράση, πιστολίδι, ξύλο κι αστείες στιγμές, μεταξύ των 4 πρωταγωνιστών.

Από το CBS κάθε Δευτέρα.

 

THE EVENT

Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε 20 Σεπτεμβρίου 2010.

Το story έχει ως εξής: Ένα θρίλερ συνομωσίας που ακολουθεί τον Sean Walker (Jason Ritter, "The Class") που ερευνά την μυστηριώδη εξαφάνιση της αρραβωνιαστικιάς του Leila (Sarah Roemer, "Disturbia") και άθελά του αρχίζει να αποκαλύπτει την μεγαλύτερη υπόθεση συγκάληψης στην ιστορία των Η.Π.Α. Αυτή η έρευνα του Sean θα εμπλέξει μία εκλεκτή κάστα ανθρώπων η οποία περιλαμβάνει : Τον νεοεκλεχθέντα Πρόεδρο των Η.Π.Α. Elias Martinez (Blair Underwood, "Dirty Sexy Money"),την Sophia (Laura Innes,προτεινόμενη για Χρυσή Σφαίρα στην τηλεοπτική σειρά "Στην Εντατική") η οποία είναι η αρχηγός μίας μυστηριώδους ομάδας κρατουμένων και τον υποψήφιο πεθερό του Sean τον Μichael Buchanan (Scott Patterson, "Gilmore Girls").
Το μέλλον όλων αυτών θα ακολουθήσει πορεία σύγκρουσης μπροστά σε μία συνομωσία που απειλεί να αλλάξει ολοκληρωτικά την μοίρα της ανθρωπότητας.

Μετά την παρακολούθηση του πρώτου επεισοδίου, εμένα στο μυαλό μου ρθαν εικόνες από τις σειρές LOST, FLASHFORWARD και FRINGE. Ήταν ωστόσο αρκετά καλό, αν κι ελπίζω στη συνέχεια να βελτιωθεί.

Προβάλλεται κάθε Δευτέρα από το NBC.

 

RAISING HOPE

Τελευταία σειρά που μπήκε στη λίστα είναι μία κωμωδία του Γκρεγκ Γκαρσία (My name is Earl) , που φαίνεται να ακολουθεί την ίδια αισθητική. Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε 21 Σεπτέμβρη 2010.

Ο Jimmy είναι 25 ετών, ζεί με την τρελοοικογένειά του (κυριολεκτικά τρελή) , μέχρι που κάποια στιγμή ένα μωρό, η κόρη του, απο ένα one-night-stand με μία παρανοϊκιά τύπισσα, που καταδικάζεται σε θάνατο, κάνει την εμφάνιση του για να ταράξει τα νερά της ως τότε ζωής του, με κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Το πρώτο επεισόδιο ήταν απλά hilarious για μένα. Αν συνεχίσει έτσι και παρακάτω, θα παραμείνει στην εβδομαδιαία λίστα μου.

Προβάλλεται κάθε Τρίτη από το FOX .

 

Καλές Προβολές everyone :D

4 σχόλια: