Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ? bullshit

Αφορμή για να γράψω και μάλιστα εν καιρό εξεταστικής και φουλαριστού διαβάσματος με τα χίλια (και βάλε!) ζόρια, ήταν μια φράση που είδα (που αλλού?) σε κάτι σημειώσεις ενός μαθήματος.
Η φράση ήταν η εξής: […] ενισχύονται περαιτέρω η θεσμική κατοχύρωση της πλήρους, αλλά και της μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο τομέα, γυναικών, όπως και ατόμων ευπαθών ομάδων ( πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, κλπ. ) (Ν.3250/2004) […]
Και που μου γύρισαν τα μάτια και το μυαλό? Σε ένα θέμα που ποτέ δε θα αποδεχτώ μάλλον όπως φαίνεται. Στο ζήτημα των πολύτεκνων.
Όχι λοιπόν δε μπορώ να καταλάβω γιατί αυτοί οι άνθρωποι γεννοβολάνε με δική τους θέληση 1002 κουτσούβελα κι έχουν την απαίτηση μετά να διεκδικούν ένα σωρό μέσα στην κοινωνία. Από έξτρα επιδόματα και οικονομικές βοήθειες, μέχρι καλύτερες συνθήκες για την παροχή δανείου, στέγασης, υγείας και εκπαίδευσης των παιδιών τους με ελαφρυντικά και μπόνους.
Κάτσε ρε φίλε! δηλαδή όόόλοι οι άλλοι που έχουν 1 και 2 παιδιά και μπορεί νά’χουν άλλα προβλήματα και το κράτος να μη τους δίνει σημασία, στο πηγάδι κατούρησαν?? ΄
Και στη τελίκη “φίλε γονιέ” ΔΙΚΗ ΣΟΥ ήταν η απόφαση να κάνεις τόσα παιδιά. Τώρα μας ζητάς και τα ρέστα??? Αφού τα γούσταρες ας είχες φροντίσει από πριν να έχεις στη διάθεση σου ότι χρειαστεί να τους προσφέρεις. Αλλά βέβαια, όταν έχεις το “Κράτος” να σου προσφέρει στο πιάτο αβέρτα διευκολύνσεις για κάθε πολύτεκνη οικογένεια, πως να μην έχεις μετά “φίλε γονιέ” το κίνητρο να πετύχεις το στόχο για δική σου προσωπική τελικά ευχαρίστηση στο μέλλον.
Γιατί ας μη γελιόμαστε, και εδώ στο ELLADA, που ο θεσμός της οικογένειας ήταν κάποτε το παν, πλέον έχει αρχίσει να εξατμίζεται και να μένει πίσω στον αέρα μια στείρα ατομικιστική συμπεριφορά. Νά’ναι σήμερα ένα 5-10% ποσοστό ζευγαριών που θέλουν να κάνουν 3+ παιδιά, επειδή τα λατρεύουν? Μπα, μπορεί να λέω και μεγάλο ποσοστό. Όλοι την πάρτη τους θα κοιτάξουν γιατί ξέρουν ότι το “κράτος” χαρίζει απλόχερα και θα μπορέσουμε εκμεταλλευόμενοι τα παιδιά μας να ζήσουμε κι εμείς καλύτερα.
Ουφ νομίζω ότι τώρα που έβγαλα όλη μου την κακία από μέσα μου γι’αυτό το θέμα που επιτέλους αγανάκτησα, μπορώ να συνεχίσω το διάβασμα.
Αν σας ενόχλησε κάτι που είπα δε μπορώ να κάνω κάτι γι’αυτό. Ελευθερία του λόγου έχουμε. Κι αν εσύ πολύτεκνε ή παιδί πολύτεκνης οικογένειας διάβασες το παραπάνω, μην έρθεις να μου ζητήσεις το λόγο γιατί σε έθιξα. Απλά κάτσε λίγο κι αναλογίσου αν έχω απόλυτο  άδικο.
Σας φιλώ,
ΧοΧο
Υ.Γ. Αν είσαι φίλος-η μου και παιδί πολύτεκνων, τότε μη σκάς με όσα λέω παραπάνω., γιατί με ξέρεις τι άνθρωπος είμαι. Κι εσένα σε ξέρω εγώ και απευθύνομαι σε άλλους, για ειδικούς λόγους :)

3 σχόλια:

  1. xmm,afto to opoio exo na po gia tous politeknous einai oti dn ftaine aftoi.edo stin ellada i geniseis einai se poli xamilo rithmo k etsi oi eksipnoi politikoi mas apofasisan na dosoun "dikaiomata" (lefta koinos) stis oikogenies pou tha ginotan politeknes me apotero skopo tin afksisi ton genniseon.k epidi oi politeknoi,ontas ellines ekmetalleftikan to gegonos afto,perasan kala k tora zitane akoma parapano..toul etsi mou moiazei emena i istoria.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δικαιο εχεις μεγαλε....

    Τι φταιμε εμεις αν ο ενας εχει χιλια παιδια, ο αλλος ειναι κουτσος και ο τριτος στραβος????

    Φτανει πια. ΟΛΟΙ τους στον Καιαδα!!!!

    Οι αρχαιοι Σπαρτιατες ηταν βλακες?????

    ΥΓ. Οσο αναφορα στο 'δημογραφικο' που εθιξε η φιλη Maeglin το παιχνιδι ειναι σικε. Γιατι να μεγαλωνουμε παιδια ενω μπορουμε να καλυπτουμε τις αναγκες σε πληθυσμό με εισαγωγη απο αλλες χωρες. π.χ. θες 1000 εκπαιδευτικους - φερνεις 1000 εκπαιδευτικους απο το Ζαιρ και τελειωνεις.

    Ελεος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα πράγματα απλά πάνε από το κακό στο χειρότερο σ'αυτή τη χώρα! τώρα που θα βγεί η όλη αυτή κατάσταση ποιος ξέρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή