Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΣΑΛΟΝΙΚΑΑΑΑΑΑΑΑ

Τι Αθήνα και ντεμέκ πρωτεύουσα με λες ρε φιλαράκι!! μπομπόλια μπλέ έχω να δηλώσω!! 3 μέρες πάνω και το όνειρο 2 χρόνων έγινε πραγματικότητα (το πνεύμα των Χριστουγέννων πρέπει νά'κανε το θαύμα του δεν εξηγείται αλλιως). Σαλόνικα αρρώστησα θέλω γιατρό Σαλόνικα για πάρτη σου θα τρέλαθω( στιχουργική διασκευή γνωστού συνθήματος της μιας και μοναδικής ομάδας της πόλης ).

Δε ξέρω από που ναρχίσω..ήταν τρελά καλύτερα απότι φανταζόμουν σαυτή τη πόλη. Από την πρώτη στιγμή που πατάς Θεσσαλονίκη -πάει αυτό ήταν- σε κυριεύει με μιας άλλος αέρας ρε παιδί μου, φυσάει Βαρδάρης εκεί ΤΕΛΟΣ. Ε και με το που αρχίζεις να γυρνάς λίγο την πόλη σε μαγεύει.

Το περπάτημα δε σταματάει παρά μόνο για καφέ και ρέκλα και γυράδικο και ρετσίνες. Η πλατεία Αριστοτέλους στολισμένη ήταν το κάτι άλλο.Κόσμος πήγαινε κι ερχόταν,Παρασκευή και τα μαγαζιά ανοιχτά, μαθητές με τις τσάντες τους στη πλάτη, φοιτητές να αράζουν από δω κι από κει,γονείς με τα παιδιά τους να βολτάρουν και να χαζεύουν τις στολισμένες βιτρίνες... Και επιτέλους ο λευκός πύργος από κοντά και βόλτα στην παραλία με τον ''ποδηλατόδρομο'', ως ευγενική προσφορά του Νομάρχη ! Α ρε Παναγιώτη... χαχαχα

Από το πρωί ξεκινάει η γύρα της πόλης...κουλούρι για να γεμίσει το στομαχι και διαδρομές από τα πανεπιστήμια ως στην Τούμπα και το Ναό ( με τον ταξιτζή που μας πήγε να μένει στην ιστορία γιατί το παλικάρι είχε γαμώ τα γέλια ο ''σκουλικάκος'') και πίσω στη Καμάρα κι από πάλι ρέκλα και χαβαλέ. Εντάξει εδώ να τονίσω ότι τελικά το θέμα με τον ΠΑΟΚ δε με ήθελε αυτό το 3ήμερο. Αγώνα η ομάδα είχε στην Καβάλα και στο ναό που πήγαμε η μπουτίκ ήταν κλειστή εκείνη τη μέρα λόγω ετήσιας απογραφής και άνοιγε πάλι την Δευτέρα (όταν εμείς θαχαμε φύγει πια δηλαδή). Όπως και νάχει οι στιγμές ήταν και πάλι μοναδικές.

Φυσικά από το πρόγραμμα δεν έλειπαν και οι κρασοκατανύξεις και γενικά δεν υπήρχε ποταπαγόρευση :Ρ. Και σ'αυτό το σημείο ήρθε η ώρα να πω : Αντώνη Κανάκη έλα στην Αθήνα και κάνε ένα κλαμπάκι..
Διότι κυρία μου ο Κανάκης έχει στη Σαλόνικα και μη σου πω και στην Ελλάδα ολάκερη το καλυτερότερο κλαμπάκι. Τι να σε πω και τι να με πεις κι εσύ τώρα. Πήχτρα το μαγαζί αλλά γιατί το αξίζει.Η μουσική που παίζει είναι απλά ΔΕ ΜΠΕΣΤ! Από τα κλασικά μπιτάκια και R'n'B-οτράγουρα μέχρι τις κλασικές ροκιές( βλέπε Rolling Stones) ως και Nirvana,Depeche Mode,RATM κι ελληνικιές ροκιές και εεε δε θυμάμαι άλλαααα!! Plus του μαγαζιού τα lives από γαμάτα γκρουπάκια και το σούπερ προσωπικό του μαγαζιού! Απλά τα πράματα: Κανάκη αγόρι μου YOU ROCK(κυριολεκτικά&μεταφορικά) !

Τips για καλοφαγάδες τώρα που τα μάθαμε κι ως την επόμενη φορά που θα πάμε για να μάθουμε κι άλλα καλά σημεία της Θεσσαλονίκης : γυράδικα όπως ο Μπελαλής και τα Σπάτα τα... σπάσαν!! Valentino για τις καλύτερες κρέπες ΈΒΕΡ! Ζύθος για σούπερ φαγητό κι ένα σωρό επιλογές για μπύρα.Στο Χρυσό για μια μπουγάτσα όλα τα λεφτά!Και εννοείται στάση σε Τερκενλή για τα καλύτερα τσουρέκια , σε Ελενίδη για τα μεγαλύτερα και νοστιμότερα τρίγωνα πανοράματος και στον Αγαπητό για γλυκά παντός τύπου.

Η Θεσσαλονίκη είναι απλά ο παράδεισος...αν μου δωθεί ποτέ η ευκαιρία να πάω να δουλέψω και να μείνω μόνιμα πραγματικά θά'ναι το κάτι άλλο...δε μπορεί να συγκριθεί με τον χαμό της Αθήνας κι όσοι πληγώθηκαν λυπάμαι πολύ :Ρ

Έλπιζω να μη ξέχασα κάτι(κι αν ξέχασα δε πειράζει)...Cuuuu soon στην επόμενη συνταρακτική στιγμή που θα μου δώσει την αφορμή να γράψω!! Ως τότε....Φιλάκια ρουφιχτάάάάά και φιλακιατοκανακη!!! :))

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου